Natuurlijk zijn de iconische zandduinen een van de grootste hoogtepunten van Marokko. Maar wist je dat er een adembenemend, haast buitenaards, landschap te vinden is, maar 45 minuten rijden vanaf Marrakech? De Agafay-woestijn is niet een zandwoestijn zoals je je een woestijn waarschijnlijk voorstelt.

Het is eerder alsof je op de maan bent beland – kaal, ruig en rotsachtig. En je kunt hier ook nog een heel aantal toffe dingen doen!
Glamping

Ofwel poepiesjiek kamperen; de tenten zijn van De Waard-kwaliteit, maar gaan nog verder qua comfort. Er is een badkamer (mét hete douche), luxe tweepersoonsbed, kachel, bank en bureau. Op de kampen zijn ook restauranttenten, je kunt er massages of yoga-les krijgen en romantisch dineren met meerdere gangen (onder een luifel met romantische lichtjes en alles).

Niks is te gek – midden in de woestijn. Geen flauw idee hoe het mogelijk is in het landschap, maar het is tof. Mocht je niet willen overnachten, kun je ook op een dagtrip komen en lunchen en/of dineren in een kamp.

Er is genoeg kampkeuze en nachtelijke prijzen variëren van € 130 tot, nou ja, zo gek je het zelf wilt maken. Wij raden zelf de iets prijzigere kampen Agafay luxury camp of Inara Camp aan, maar GSN Camp is het goedkoopst.

Kameelrijden

Of ezel- of paardrijden, als je dat leuker vindt. In de woestijn is kameelrijden wel dé activiteit om te doen. In de Agafay- woestijn zie je – naast de kale ruige heuvels – ook nog een prachtige bergketen liggen. Hoe tof is een foto, kameelrijdend in een maanlandschap mét besneeuwde bergtoppen op de achtergrond?

Quad- en buggy rijden

Mocht je kameelrijden toch niet helemaal zien zitten, is een ritje op een buggy of quad een gaaf idee. Crossend door het maanlandschap kom je erachter dat er ook echt nog traditionele Berbervolk woont. En op een quad en buggy kom je natuurlijk een stuk verder dan op een kameel (die zijn echt langzaam).

Het mooiste moment van de dag is rondom zonsondergang – alles kleurt goudgeel en daarna zie je de meest fantastische roze en paarse luchten. Zonsondergang is hier vrijwel altijd dramatisch mooi.

Luchtballonvaart

Het grootste kamp in de woestijn – Agafay luxury camp Camp – biedt ook luchtballonvaarten aan. Aangezien drones verboden zijn in Marokko – ze controleren streng, nemen drones in op het vliegveld en je krijgt hem nooit meer terug – en zoiets met eigen ogen aanschouwen mooier is, is een luchtballonvaart een top-idee als je het landschap vanuit een andere hoek wil bekijken!

Sterren kijken

Afgelegen plekken zoals de woestijn, zijn de beste plekken om een prachtige sterrenhemel te bekijken. Doordat er weinig lichtvervuiling is (door bijvoorbeeld steden) is de hemel helderder.

Op een goede nacht heb je zelfs kans om de Melkweg te zien! Hiervoor moet je wel een bezoekje plannen als de maan nog niet halfvol is, anders zorgt de maan zelf voor teveel lichtvervuiling.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.